Dnia 20 marca 2023roku uczennice ZS nr 2 im. T. Kościuszki w Garwolinie, które zostały laureatkami w konkursie „Najsmaczniejszy wypiek lub deser bożonarodzeniowy” uczestniczyły w „Czekoladowych warsztatach” w Lodziarni Amarante.

Dzięki uprzejmości Pani Agaty Nowickiej, która przeprowadziła i sfinansowała te słodkie warsztaty, uczennice miały możliwość nauczyć się temperować czekoladę oraz poznały tajniki pracy z czekoladą białą, mleczną, karmelową i deserową. Wiedzę teoretyczną uczestniczki warsztatów wykorzystały w praktyce samodzielnie wykonując tabliczki białej oraz mlecznej czekolady z dodatkami, neapolitanki, śliwki w czekoladzie deserowej a także lizaki czekoladowe. Na zakończenie czekoladowej przygody Pani Agata Nowicka poczęstowała nas własnoręcznie zrobionymi, świeżutkimi,  przepysznymi lodami czekoladowymi.

Składamy serdeczne podziękowanie Pani Agacie Nowickiej właścicielce Lodziarni Amarante za poświęcony czas, cenne wskazówki i dzielenie się swoją pasją z innymi.