O Szkole
Wydarzenia i Informacje
Bez kuchni ani rusz
Fryzjerstwo - Szkolenia
Fryzjerstwo na wesoło
Informacje o Przetargach
Koło krwiodawstwa
Praktyki zagraniczne
Świat Sportu
Szkolne Koło CARITAS
Szkolne koło PTTK
Technik Informatyk
Wiadomości z biblioteki
Z życia szkoły
Logowanie
Nazwa użytkownika

Hasło



Nie możesz się zalogować?
Poproś o nowe hasło
Zawodowcy na start - PODSUMOWANIE ROKU SZKOLNEGO 2017/2018

Projektodawcą jest Unia Producentów Przemysłu Mięsnego z siedzibą w Warszawie. Jest to związek pracodawców zrzeszający podmioty branży mięsnej. Projekt jest współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Osi Priorytetowej PRO WM 2014 – 2020 X Edukacja dla rozwoju regionu, Działania 10.3 Doskonalenie zawodowe, Poddziałania 10.3.1 Doskonalenie zawodowe uczniów. W projekcie bierze udział 7 szkół kształcenia zawodowego: 4 z powiatu sochaczewskiego, 1 z powiatu garwolińskiego, 1 z powiatu ciechanowskiego, 1 z powiatu mławskiego. Projekt dedykowany jest do 857 uczniów w tym 207 z ZSP nr 2 CKP w Garwolinie. Efektem wsparcia będzie nabycie/podniesienie przez uczniów kompetencji, umiejętności oczekiwanych przez pracodawców lokalnego/regionalnego rynku pracy. Celem projektu jest dostosowanie kompetencyjne, które uatrakcyjni uczniów jako pracowników, tym samym zwiększą się ich szanse na rynku pracy. Działania zostaną wzmocnione poprzez zapewnienie w szkołach warunków odzwierciedlających naturalne środowisko pracy. Za główne formy wsparcia obrano realizację staży/praktyk zawodowych, organizację dodatkowych zajęć/warsztatów/kursów specjalistycznych zawodowych, w tym prowadzonych na uczelniach, doposażenie pracowni zawodowych.

Wartość ogółem projektu to 4 906 153,00 zł

 


Projektem w ZSP nr 2 CKP w Garwolinie objęci są uczniowie wyróżniający się wynikami
w nauce, osiągnięciami zawodowymi i zaangażowaniem w życie szkoły:

Technikum

  • technik budownictwa
  • technik usług fryzjerskich
  • technik żywienia i usług gastronomicznych
  • technik informatyk
  • technik elektryk
  • technik pojazdów samochodowych

Branżowej Szkoły I stopnia

  • mechanik pojazdów samochodowych
  • kucharz

 

 

W ramach projektu „Zawodowcy na start”w roku szkolnym 2017/2018 odbyły się następujące formy wsparcia:

1. Zajęcia specjalistyczne zawodowe realizowane z otoczeniem społeczno – gospodarczym:

  • kurs techniki koloryzacji – koszt 8 400,00 zł – 24 uczniów z klasy III i IV technik usług fryzjerskich
  • kurs pielęgnacja włosów – koszt 8 400,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik usług fryzjerskich
  • kurs strzyżenie damskie i męskie – koszt. 13 200,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik usług fryzjerskich
  • kurs projektowanie AutoCad – koszt 6 000,00 zł – 12 uczniów z klasy III technik budownictwa
  • kurs kuchnie świata – koszt 22 800,00 zł – 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • szkolenie cukiernicze – koszt 13 920,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • kurs kelner i serwis specjalny – koszt 13 920,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • kurs barman i hydrosomelier – koszt 12 840,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • kurs barista – koszt 8 040,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • zajęcia z carvingu – koszt 14 880,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych oraz II i III kucharz
  • kurs dla kierowców wózków widłowych oraz wymiana butli gazowej – koszt 39 000,00 zł – 36 uczniów z klasy III i IV technik pojazdów samochodowych, III mechanik pojazdów samochodowych, III technik budownictwa, technik elektryk
  • kurs toczenie i frezowanie – koszt 12 700,00 zł – 36 uczniów z klasy III i IV technik pojazdów samochodowych, III mechanik pojazdów samochodowych
  • kurs obsługa czujników TPMS – koszt 32 700,00 zł - 36 uczniów z klasy III i IV technik pojazdów samochodowych, III mechanik pojazdów samochodowych
  • zajęcia wprowadzające do Inteligentnej Specjalizacji ,, Bezpieczna żywność" – koszt 2 250,00 zł – 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych
  • zajęcia z Inteligentnej Specjalizacji ,,Bezpieczna żywność" - 4 bloki tematyczne: żywność wysokiej jakości, dystrybucja, produkcja żywności, bezpieczeństwo odbiorcy – koszt 21 900,00 zł - 24 uczniów z klasy III i IV technik żywienia i usług gastronomicznych

2. Staże/praktyki zawodowe w przedsiębiorstwach lokalnego i regionalnego rynku pracy – 79 uczniów

Koszt stypendium stażowego to 1 750 zł + koszt dojazdu na/z stażu 150 zł./1 osoba.  Koszt zakupu ubrań roboczych na staże 110 zł/1 osoba.  Koszt materiałów dydaktycznych dla uczestników (dzienniczek stażu, notes, torba, długopis) 45 zł/1 osoba.

3. Zajęcia/warsztaty/laboratoria na uczelniach wyższych:

  • zajęcia laboratoryjne SGGW i wyjazd do zakładu pracy ( branża gastronomiczna) dla technika żywienia i usług gastronomicznych – koszt 22 800,00 zł – 20 uczniów z klasy III
    i IV technik żywienia i usług gastronomicznych

4. Zajęcia doskonalące kompetencje w obszarze języka obcego zawodowego:

  • zajęcia z języka angielskiego dla technika elektryka – koszt 5 640,00 zł – 14 uczniów z klasy II i III technik elektryk
  • zajęcia z języka rosyjskiego dla kucharzy – koszt 5 640,00 zł – 12 uczniów z klasy II i III kucharz

5. Zajęcia wzmacniające kompetencje miękkie na rynku pracy przy współpracy z uczelniami wyższymi:

  • warsztaty biznesowe prowadzone przez trenera z Akademii Leona Koźmińskiego - Inteligencja emocjonalna w praktyce - komunikatywność i praca w grupie - koszt 33 120,00 zł – 36 uczniów z klasy II i III kucharz oraz III technik budownictwa.
  • warsztaty biznesowe prowadzone przez trenera z Akademii Leona Koźmińskiego - Postaw na talenty, kreatywność i innowacyjność – koszt 33 120,00 zł – 48 uczniów z klasy III technik informatyk, III technik żywienia i usług gastronomicznych, III i IV technik usług fryzjerskich
  • warsztaty biznesowe prowadzone przez trenera z Akademii Leona Koźmińskiego - Zarządzanie czasem i odporność na stres – koszt 33 120,00 zł – 47 uczniów z klasy III mechanik pojazdów samochodowych, III technik pojazdów samochodowych III i IV technik usług fryzjerskich
  • warsztaty biznesowe prowadzone przez trenera z Akademii Leona Koźmińskiego - Budowania i Zarządzanie zespołem – koszt 33 120,00 zł – 61 uczniów z klasy II i III technik elektryk, III i IV technik pojazdów samochodowych, III technik budownictwa

Poleć tego news'a
Podziel się z innymi:


Niedziela, 18 Listopada 2018
imieniny: Aniela, Klaudyna, Roman

Program Mobilność edukacyjna Program Erasmus Plus

Poprzednia galeria
2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008
Tablica ogłoszeń
Ostatnio
3,386,671 unikalne wizyty

od 2007, M.Juszczak, A.Wyskwar
Si-fusion. Vse pravice pridržane. Powered by PHP-fusion. Designed by Si-Fusion.