Cookie Control - .::ZSP2 CKP::. | Garwolin wykorzystuje cookies do przechowywania informacji na twoim komputerze. [Przeczytaj informacje o używanych przez nas Cookies].
Kliknij przycisk Akceptuj Cookies, aby zaakceptować Cookies.
Dnia 20 października 2017r uczniowie klasy 1 TŻiUG uczestniczyli w warsztatach prowadzonych przez Pana Grzegorza Górnika z Akademii Kelnerskiej. Warsztaty były poświęcone serwisowi specjalnemu owoców morza. Podczas szkolenia zostały omówione i zaprezentowane zasady nakrycia do homara, ślimaków, kawioru i ostryg. Ponadto dobrano odpowiednie dodatki i przedstawiono sposób konsumpcji ww. owoców morza. Uczniowie oprócz poszerzenia wiedzy i zdobycia nowych umiejętności mogli na żywo zobaczyć i dotknąć homara oraz ostrygi. Każdy uczestnik mógł poczuć się jak gość w restauracji i spróbować przygotowane owoce morza. Podczas szkolenia uczniowie bardzo chętnie degustowali serwowane owoce morza. W trakcie warsztatów Pan Grzegorz Górnik zaprezentował efektowne szablowanie wina musującego.
Warsztaty z serwisu specjalnego były bardzo ciekawe, a uczniowie byli zainteresowani i aktywni. Wyrazili chęć uczestnictwa w tego typu zajęciach w przyszłości.
Napisane przez mirekj
dnia listopad 03 2017
2397 czytań ·
Podziel się z innymi:
Facebook - Lubię To:
Piątek, 13 Grudnia 2019 imieniny: Łucja, Otylia, Eugeniusz